Login kandidaten

Sollicitatieproces

De selectieprocedure kan verschillen afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert, maar bestaat doorgaans uit een aantal stappen.

1. Selectie op basis van cv

Een eerste selectie gebeurt op basis van je ingezonden CV. De recruitment consultant gaat na of jouw kennis, competenties en vaardigheden aansluiten bij de vereisten van de vacante functie.

1. Via interim of selectiebureau

In bepaalde situaties gebeurt de selectie door één van de ‘Igepa partners’ op vlak van werving en selectie. Je CV wordt gescreend door het interim- of selectiebureau en zij bepalen autonoom of er een match is met het door Igepa gezochte profiel. Het eerste kennismakend gesprek vindt in dit geval ook plaats met onze partners.

2. Selectiegesprekken

Na een eerste telefonische screening nodigen wij je graag uit voor een diepgaander interview met iemand van HR en eventueel een verantwoordelijke van de dienst.
Bij een positieve eerste selectieronde volgt een tweede selectieronde, waarbij een gesprek met twee andere personen wordt ingepland, waaronder je toekomstige manager. 
Deze procedure biedt je de mogelijkheid om business specifieke vragen te stellen en je kan alsook meteen kennis maken met de direct verantwoordelijke met wie je potentieel zal samenwerken.

3. Testing of Assessment

Na een eerste of tweede gesprek kan, afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert, een assessment bij een gespecialiseerd bureau of een test intern plaatsvinden.

4. Beslissing/Contractvoorstel

Na de selectieprocedure brengen we je op de hoogte van de eindbeslissing en kan er een contractvoorstel  of aanwerving via interim volgen. Als je graag bijkomende uitleg krijgt bij die beslissing kan je contact met ons opnemen.

5. Start en onthaal

Welkom !
 
Voor iedere nieuwe medewerker voorzien wij:
- onthaal op je eigen dienst;
- onthaal door HR;
- en een specifiek opleidingstraject dat je wegwijs maakt binnen uw functie en onze onderneming.